Veel gestelde vragen

Bestellen

Bij ons kan u als particulier 24u per dag veilig online een kluis of brandkast bestellen. Met bijna 20 jaar vakmanschap en een bijzonder goede relatie met de verschillende kluizen- en brandkastenfabrikanten en leveranciers van bouwbeslag, kan u als klant vertrouwen op ons advies.  We zijn dan ook bevoorrecht leverancier van de kluizen en brandkastenmerken DE RAAT, CHUBBSAFES, NAUTA, … enz.  We leveren enkel Europees gecertificeerde producten van topkwaliteit.

Aarzel dan ook niet om ons per mail vragen te stellen indien u aan één of ander product zou twijfelen. Onze klantendienst staat steeds voor u klaar per email op info@security-tools.be of telefonisch op +32 (0)9 366 66 03. 

SECURITY TOOLS BV is een Belgisch bedrijf, gevestigd te Wetteren in Oost-Vlaanderen. U koopt dus niet op één of andere buitenlandse webshop. Niet onbelangrijk als het om veiligheidsproducten gaat.

Naast de kluizen en brandkasten, zijn we gekend voor ons gamma wapenkluizen en de promoties voor sportschutters en jagers.

Als particulier kan u in onze webshop betalen met
– Bancontact, Mister cash en Maestro
– Kredietkaart zoals VISA of Mastercard

Is het wel veilig om te betalen via het internet?

Uw betaling op onze website wordt uitgevoerd via het beveiligde systeem van Worldline. Alle gegevens die nodig zijn voor het afhandelen van de betaling worden gecodeerd verzonden via SSL. Deze gegevens kunnen niet worden opgespoord, onderschept of gebruikt door derden.
Ze worden ook niet bewaard in onze computersystemen.

Moest u als klant helemaal niet on-line willen bestellen, maar op een eerder traditionele manier, dan hebben we daar alle begrip voor. U kan ons daar altijd over informeren via email info@security-tools.be of telefonisch via +32 (0)9 366 66 03.

SECURITY TOOLS BV streeft naar 100% tevreden klanten. Niet gepersonaliseerde producten kunnen steeds conform de wetgeving ter zake worden geretourneerd, zonder dat u als klant enige verantwoording dient af te leggen. Enkel op veiligheidscilinders met een eigendomscertificaat zoals de ISEO en DOM-veiligheidscilinders op deze website geldt dit niet. Dit omwille van het veiligheidsrisico.

Mocht een niet-gepersonaliseerd product niet helemaal voldoen aan uw verwachtingen, dan kunt u dit binnen 14 werkdagen in de originele verpakking en uiteraard in nieuwe staat terugsturen, zonder enige reden.

Gelieve retourzendingen eerst per mail te melden op info@security-tools.be. U bent het niet verplicht, maar we horen uiteraard graag waarom u niet tevreden bent van het door u gekochte product.

Stuur het artikel, voldoende gefrankeerd, met vermelding van uw gegevens (naam, telefoonnummer en email adres) terug naar:

SECURITY TOOLS BV
Koningin Astridlaan 54A
9230 Wetteren
 

Indien de artikelen correct retour zijn ontvangen, storten wij binnen de 30 dagen het verschuldigde bedrag (exclusief de initiële verzendkosten en de verzendkosten die u gemaakt heeft om het product terug te sturen) aan u over.

Indien u uw product niet wenst te retourneren, maar toch een klacht heeft over dit product, dan vragen wij u dit schriftelijk via email te melden. Het is altijd voor alle partijen interessant als u uw klacht kan illustreren met enkele foto’s.

Aarzel dan ook niet om ons per mail vragen te stellen indien u aan één of ander product zou twijfelen. Onze klantendienst staal steeds voor u klaar per mail op info@security-tools.be of telefonisch op +32 (0)9 366 66 03.

SECURITY TOOLS BV is een Belgisch bedrijf, gevestigd te Wetteren in Oost-Vlaanderen. U koopt dus niet op één of andere buitenlandse webshop. Niet onbelangrijk als het om “veiligheidsproducten” gaat.

Naast de kluizen en brandkasten, zijn we gekend voor ons gamma wapenkluizen en de promoties voor sportschutters en jagers.

Prijzen

Alle op deze webshop vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

Verzending of afhaling

Ja, dat kan u aanvinken bij het afrekenen van de bestelling. Van zodra uw bestelling klaarstaat, ontvangt u een email. U kan uw bestelling dan komen afhalen in onze showroom te Wetteren

Adres :

SECURITY TOOLS BV

Koningin Astridlaan 54A

9230 Wetteren

Afhalingen kunnen gebeuren op weekdagen van 08u00 tot 13u00 en van 14u00 tot 18u00. Zaterdag op afspraak.

Normen kluizen en brandkasten

Kluizen en brandkasten zijn eigenlijk hetzelfde. Deze productgroep kan onderverdeeld worden in 3 categorieën: brandwerend, inbraakwerend en beide (brand- en inbraakwerend).

Indicatie waardeberging

Deze term geeft aan hoeveel contant geld de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Hierbij wordt er van uitgegaan dat het contante geld ligt opgeborgen in een inbraakwerende kluis in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie.

Tip

Ga altijd bij uw verzekeringsmaatschappij na of deze akkoord gaat met de indicatie waardeberging waarvoor de door u gekozen kluis staat. Diverse omgevingsfactoren kunnen namelijk de waarde die verzekerd wordt verlagen, maar ook verhogen!

Euro klasse EN 1143-1 / EN 1143-2

Volgens deze norm moeten kluizen getest worden door een onafhankelijk testinstituut. In het testinstituut gaan ervaren mensen aan de slag om de kast open te breken. De verkregen resultaten worden weergegeven in een weerstandswaarde. Hierin wordt rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. Aan de hand van de testresultaten wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse. De testnorm voor afstortkluizen staat beschreven in de norm EN 1143-2

Classificatie waardeberging voor België:
Euro klasse 0 : € 12.500
Euro klasse 1 : € 25.000
Euro klasse 2 : € 40.000
Euro klasse 3 : € 75.000
Euro klasse 4 : € 110.000
Euro klasse 5 : € 150.000
Euro klasse 6 : € 225.000

Inbraakwering volgens EN 14 450 (Securitylevel 1 en 2)

EN 14 450 is de normering voor licht inbraakwerende kasten en zijn geschikt voor eenvoudige risico’s. De classificaties S1 (€ 2.500) en S2 (€ 5.000) staan op het label aan de binnenzijde van de deur. Voluit heten deze Securitylevel 1 en Securitylevel 2.

Classificatie waardeberging België
Securitylevel 1 (S1) € 2.500
Securitylevel 2 (S2) € 5.000

ESSA

ESSA, de European Security Systems Association, is een onafhankelijk instituut met als doel duidelijke, uniforme testmethoden, normering en certificering van brandkasten, sloten en testinstituten.

ESSA gecertificeerde producten krijgen een blauw ECB-S label. Hierop staan de belangrijkste kenmerken van het product:

  • het certificaatnummer
  • de weerstandsklasse
  • het gewicht
  • bouwjaar.

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals:

– de tijdsduur van de brand
– verschillende materialen
– lopend of een stilstaand vuur.

De temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 en 800°C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot boven de 1.000°C.

Bescherming tegen brand van papier of datadragers

Brandwerende kasten zijn er voor gemaakt om te zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd raakt. Papier raakt beschadigd of kan zelfs vergaan boven 175°C. De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op ca. 50°C. In een kluis die bijvoorbeeld 1 uur is getest tegen brand voor papier zijn uw back-up tapes dus niet beschermd tegen brand. Vooral tapes zijn erg gevoelig. Bij een iets te hoge temperatuur smelten deze al. Zorg er dus voor dat uw data en tapes liggen opgeborgen in een datasafe. Andere media zoals DVD’s, CD’s, HDD’s en USB’s zijn beter bestand tegen hitte en kunnen dus ook worden opgeslagen in een mediasafe.

Data- en mediasafes beschermen, behalve tegen brand, ook tegen vocht, stof- en roetdeeltjes. Voor sommige brandkasten zijn databoxen leverbaar die gebruikt kunnen worden in een brandwerende kast. Hierdoor heeft u de perfecte bescherming tegen zowel brand als diefstal voor uw documenten en data.

DIN 4102

Onder deze categorie vallen brandkasten. Deze zijn dubbelwandig en voorzien van een brandwerend isolatiemateriaal. DIN 4102 is een bouwwijze, wat inhoudt dat deze kasten wel brandwerend zijn, maar niet getest. DIN 4102 kasten zijn voor een korte tijd brandwerend voor papier.

Brandwerende testen

Wilt u uw documenten tegen brand beschermen, kies dan voor één van de geteste brandwerende kasten. Brandwerende testen vinden plaats bij onafhankelijke testinstituten in diverse landen.
Er zijn diverse brandwerende normen volgens welke een kluis getest kan worden. De kluizen worden getest bij vastgestelde temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt. Sommige normen voorzien ook in een valproef waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een etagevloer zakt. De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de “P” van papier of “DIS” voor data. Deze testnormen geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een voorkomende brand.

De meest voorkomende brandwerende testen

EN 1047-1

60 of 120 minuten brandwerend tot ongeveer 1090°C
Valtest 9,15 meter
Papier
• EN 1047-1 S60P (60 minuten brandwerend)
• EN 1047-1 S120P (120 minuten brandwerend)
Data
• EN 1047-1 S60DIS (60 minuten brandwerend)
• EN 1047-1 S120DIS (120 minuten brandwerend)

LFS (EN 15659)

30 of 60 minuten brandwerend tot ongeveer 850°C
Geen valtest
Papier
• EN15659 LFS30 (30 minuten brandwerend)
• EN15659 LFS60 (60 minuten brandwerend

NT Fire 017 (SP)

60, 90 of 120 minuten brandwerend tot ongeveer 1090°C
Geen valtest
Papier
• NT Fire-017 60P (60 minuten brandwerend)
• NT Fire-017 90P (90 minuten brandwerend)
• NT Fire-017 120P (120 minuten brandwerend)
Data
• NT Fire-017 60DIS (60 minuten brandwerend)
• NT Fire-017 90DIS (90 minuten brandwerend)
• NT Fire-017 120DIS (120 minuten brandwerend)

UL 72 (UL)

60, 90 of 120 minuten brandwerend tot ongeveer 1000°C
Valtest 9 meter
Papier
• UL72 class 350 – 30 minuten
• UL72 class 350 – 60 minuten
• UL72 class 350 – 120 minuten
Data
• UL72 class 125 – 30 minuten
• UL72 class 125 – 60 minuten
• UL72 class 125 – 120 minuten
• UL72 class 125 – 180 minuten

BELGOSAFE is een Belgische vakvereniging die de belangrijkste fabrikanten, verdelers en service-verleners van kluizen, brandkasten en aanverwanten verenigt. BELGOSAFE verdedigt de belangen van de kluizenindustrie met de focus op inbraak- en brandwerende producten. BELGOSAFE promoot kluizen die voorzien zijn van het ECB-label. Dit label garandeert dat de kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en onafhankelijk getest volgende de Europese normen.

Download de BELGOSAFE informatiekaart kluizen – Normering en dekkingsadvies – (16/03/2015). Verzekeraars koppelen een bedrag aan contante waarde aan een kluisnormering als indicatie voor de dekking. Hierbij gaat de verzekeraar uit van opslag van contant geld in een inbraakwerende kast of kluis, welke zich bevindt in onbewoonde, onbewaakte en niet-beveiligde panden binnen de bebouwde kom.

Ook ons advies aan klanten is duidelijk: koop een kluis of brandkast met een ECB-S label. Zo bent u er zeker van dat uw kluis of brandkast uw waardevolle documenten, data, geld, juwelen, wapens, sleutels … kan beschermen volgens een beschermingsniveau waar u ook voor betaalt. Indien de kluis een gewicht heeft van minder dan 1.000 kg, zorg dan voor een degelijke verankering aan de vloer en/of de muur.

Classificatie inbraakwerende kluizen

Norm EN 14 450
Deze norm dient om inbraakwerende kasten en kluizen in te delen beneden de weerstandsklasse 0. Voor een duidelijk onderscheid worden ze ingedeeld in twee Security Levels met elk een eigen dekkingsindicatie.

Inbraakwerende kluizen volgens EN 14 450 Klasse

Indicatie waardeberging Security Level S1 : € 2.500
Indicatie waardeberging Security Level S2 : € 5.000

Norm EN 1143-1 kluizen volgens EN 1143-1 worden opgedeeld in verschillende klassen, elke klasse stemt overeen met een indicatie waardeberging.
Inbraakwerende kluizen volgens EN 1143-1 Klasse 0 : Indicatie waardeberging € 7.000
Inbraakwerende kluizen volgens EN 1143-1 Klasse 1 : Indicatie waardeberging € 10.000
Inbraakwerende kluizen volgens EN 1143-1 Klasse 2 : Indicatie waardeberging € 25.000
Inbraakwerende kluizen volgens EN 1143-1 Klasse 3 : Indicatie waardeberging € 45.000
Inbraakwerende kluizen volgens EN 1143-1 Klasse 4 : Indicatie waardeberging € 75.000
Inbraakwerende kluizen volgens EN 1143-1 Klasse 5 : Indicatie waardeberging € 125.000
Inbraakwerende kluizen volgens EN 1143-1 Klasse 6 : Indicatie waardeberging € 250.000