SECURITY TOOLS BV

DE RAAT Security Products | Kluizen en brandkasten

Kluizen en brandkasten van DE RAAT

De Raat Security Products is Europa’s grootste distributeur op het gebied van brand- en inbraakwerende producten en gerelateerde veiligheidsproducten. Met kwalitatief hoogwaardige producten tracht De Raat een bijdrage te leveren aan een veiligere samenleving.


Op tal van fronten onderscheidt De Raat zich van andere spelers op de lokale en internationale markt voor veiligheidsproducten. De Raat is actief vanuit eigen vestigingen in Nederland, België en Groot Britannië.

De Raat is door middel van een netwerk van loyale dealers breed vertegenwoordigd in de markt. Deze dealers staan garant voor goede en betrouwbare adviezen. Onze kennis en ervaring, in combinatie met de kennis en ervaring van ons geselecteerd netwerk van dealers, resulteert in een perfect uitgedacht eindproduct.


Dankzij de inzet van eigen vervoer en een grote voorraad kan De Raat op zeer flexibele wijze omgaan met aflevering en installatie van haar producten. Het voorraadniveau wordt doorlopend gecontroleerd aan de hand van signalen uit de markt. Hierdoor biedt De Raat voor vrijwel iedere vraag een oplossing.


Als een standaard product toch niet voldoet aan de wensen en/of eisen van de gebruiker dan is De Raat in staat vrijwel iedere vorm van maatwerk te leveren. Onze deskundige specialisten denken graag met u mee om tot een optimale oplossing te komen.


Mocht zich toch nog met een product een probleem voordoen dan zorgt de eigen technische dienst van De Raat voor een passende oplossing van het probleem.

de_raat_eurolites_serie_k_met_sleutel
de-raat-et-kluizen

Producten van DE RAAT

Brand- en/of inbraakwerende safes

De brand- en/of inbraakwerende safes van De Raat zijn uitermate geschikt voor het veilig opbergen van allerlei waardevolle eigendommen, bedrijfsgoederen, antieke voorwerpen, documenten, etc. U heeft keuze uit inbraakwerende safes of een combinatie van brand- én inbraakwering. Uiteraard zijn de safes in verschillende weerstandsniveaus verkrijgbaar en kunnen zowel bedrijfsmatig als particulier goed gebruikt worden. Voor iedere toepassing heeft De Raat een geschikte oplossing in haar leveringsprogramma.

Exclusieve Safes

De brand- en/of inbraakwerende safes van De Raat zijn uitermate geschikt voor het veilig opbergen van allerlei waardevolle eigendommen, bedrijfsgoederen, antieke voorwerpen, documenten, etc. U heeft keuze uit inbraakwerende safes of een combinatie van brand- én inbraakwering. Uiteraard zijn de safes in verschillende weerstandsniveaus verkrijgbaar en kunnen zowel bedrijfsmatig als particulier goed gebruikt worden. Voor iedere toepassing heeft De Raat een geschikte oplossing in haar leveringsprogramma.

exclusieve-kluis-de-raat-exquis
Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Exquis

Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Exquis

De Exquis wordt geleverd in hoogglanslak (naar keuze wit of zwart).
Afgewerkt met fraaie decoratieve ornamenten, zowel aan de binnen– als buitenzijde.

 

Het interieur bestaat uit sieradenladen in verschillende afmetingen naar keuze, al dan niet gecombineerd met watchwinders. Dit wordt uitgevoerd in fraai grijs of wit alcantara.


De Exquis is zowel inbraak- als brandwerend en biedt dus gecombineerde veiligheid. De kluis is getest en gecertificeerd door het Duits VdS volgens EN1143-1 in de klasse II. Daarnaast heeft de Exquis een brandwerendheidstest van 30 minuten doorstaan (EN15659/ LFS30P).

De Exquis is leverbaar in 3 verschillende maten en wordt standaard uitgerust met een elektronisch cijfercombinatieslot met sleutelslot t.b.v. noodopening.

Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Magnific
Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Magnific

Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Magnific

De absolute top in kluizenland.

Zorgvuldig geselecteerde materialen kunnen geheel naar wens worden gecombineerd, zowel voor interieur als exterieur.


Zo kan de buitenzijde in vrijwel iedere kleur stralend hoogglans worden gespoten. Beslag en regelwerk kan in chroom- of goudkleur. Voor het interieur kan worden gekozen uit diverse materialen zoals speciale houtsoorten, leer of alcantara.

 

Voor het interieur kan worden gekozen uit laden in verschillende afmetingen en uitvoeringen, watchwinders en glazen legborden.


De Magnific is leverbaar in Euro klasse II en III (EN 1143-1).

De aanschaf van een Magnific is al een beleving. Onze specialisten doorlopen aan de hand van monsters en stalen alle mogelijkheden en opties om geheel aan uw wensen tegemoet te komen.

Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Wertheim LUXUS
Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Wertheim LUXUS

Exclusieve kluizen/brandkasten DE RAAT Wertheim LUXUS

De Wertheim AG15 (klasse I) en BG15 (klasse II) kunnen worden uitgerust met een houten inzet bestaande uit verschillende compartimentjes.


Het interieur kan naar wens worden uitgebreid met maximaal 3 laden voor de berging van bijvoorbeeld juwelen. Ook ledverlichting kan in het interieur worden ingebouwd.

 

Brandwerende normeringen voor kluizen en kasten

Bron: BELGOSAFE, de Belgische vakvereniging voor kluizenexperten en fabrikanten en DE RAAT Safety Products.

 

Brandwerende kluizen en kasten

 

Belangrijke papieren, data media en kostbare spullen met een emotionele en onvervangbare of een hoge fianciële waarde wilt u veilig opbergen en beschermen tegen brand.

 

Normeringen

 

Kluizen en kasten getest volgens brandwerende normeringen zoals EN 1047-1 en UL 72 bieden u de beste bescherming en de

maximale zekerheid. Daarnaast zijn er ook nog andere normeringen die u tegen kunt komen bij de aanschaf van een kluis of kast (fiuur 1 en 3). Er wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen papier en data media vanwege hun schadegevoeligheid. Zo raakt data op digitale datadragers al beschadigd bij een temperatuur vanaf 52°C (figuur 2).

DE RAAT Security Products | Kluizen en brandkasten | Security Tools BV
dekkingsadvies-2

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals:

1) De tijdsduur van de brand

2) Verschillende materialen

3) Is het een lopend of een stilstaand vuur

 

Feit is dat de gemiddelde temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000 °C. Bescherming tegen brand van papier of datadragers.

 

Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175°C.

 

De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op circa 50 °C. Boven deze temperatuur is de kans groot dat de gegevens op de media verloren gaan. In een kluis die bijvoorbeeld 1 uur is getest tegen brand voor papier zijn uw back-up tapes dus niet beschermd tegen brand. Om uw media te beschermen, heeft u een datasafe nodig. Behalve tegen brand, beschermen datasafes namelijk ook tegen vocht, stof en roetdeeltjes.

 

Wel zijn er voor sommige brandkasten databoxen leverbaar die gebruikt kan worden in een brandwerende kluis. Hierdoor heeft u de perfecte bescherming tegen zowel brand als diefstal voor uw papieren en data.

 

Brandwerende testen

Wilt u uw documenten tegen brand beschermen, kies dan voor één van de geteste brandwerende kluizen.

 

brandproef_brandkasten

Brandwerende testen vinden plaats bij onafhankelijke testinstituten in diverse landen. Er zijn diverse brandwerende standaarden volgens welke een kluis getest kan worden. De kluizen worden getest bij hoge temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt.

 

Sommige standaarden hebben zelfs een valproef waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt.

 

 

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de P van papier of DIS voor data. Deze teststandaarden geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een grote brand.