SECURITY TOOLS BV

Veiligheidscilinder

Inleiding over de veiligheidscilinder (wat is een veiligheidscilinder)

 

In België, Duitsland en Nederland worden voornamelijk Europrofiel-cilinders gebruikt voor inbouwsloten en ronde staartcilinders bij oplegsloten.

 

De Europrofiel-cilinder bestaat in hoofdzaak uit een huis, kern (2x), meenemer, koppelstukken, permutatiestiften en veren.

Cilinders worden geproduceerd volgens de Europese norm EN1303 en de DIN 18252.

afmetingen-veiligheidscilinder

Afmetingen standaard dubbele veiligheidscilinder :

Een standaard cilinder heeft een afmeting van 60mm

L=60mm,

B=30mm en

C=30mm. 

Vertrekkende vanuit deze basismaat zijn er verlengingen mogelijk per 5mm per zijde.

Cilinder met gevarenfunctie

Dit betekent dat er aan beide zijde tegelijkertijd een sleutel kan worden ingestoken en het slot nog steeds kan worden geopend. Er gebeuren jaarlijks nogal onnodige interventies door slotenmakers voor het openen van een deur waar aan de binnenzijde een sleutel op de cilinder zit en waar de bewoner medische hulp nodig had en de familie er met een reservesleutel niet binnen kon. Zo wordt in geval van een medische urgentie veel tijd verloren.

Knopcilinder

Aan de binnenzijde van de deur zit een draaiknop zodat het slot van binnenuit heel gemakkelijk gesloten en geopend kan worden, ideaal bij panieksituaties. Het voorkomt ook dat er aan de binnenzijde een sleutel in de cilinder kan gestoken worden. In de praktijk blijkt dat deuren veel vaker op nachtslot worden gedraaid als er een draaiknop voorzien is, wat de veiligheid natuurlijk duidelijk verhoogt.

Halve cilinder

Indien de deur maar aan één zijde moet kunnen worden geopend, dan kan men een halve cilinder plaatsen. Dit wordt veelvuldig toegepast als extra inbraakwerende eigenschap bij achterdeuren, brandvluchtdeuren aan achterkanten industriegebouwen, … enz. Deze worden dan “blind” uitgevoerd aan de agressiezijde, zonder toegang met een sleutel.

Belangrijke opmerking :

Een veiligheidscilinder beschermt voornamelijk tegen ongeoorloofd kopiëren van een sleutel. Veiligheidscilinders zijn doorsnee genomen ook robuuster geconstrueerd tegen afbreken, maar het plaatsen van degelijk veiligheidsbeslag is een noodzaak, zelfs bij de beste en meest belovende veiligheidscilinders.

Deze fysische beveiliging beschermt de cilinder tegen afbreken, een vaak gebruikte inbraaktechniek die de naam “Bulgaarse methode” kreeg. Het afbreken van een cilinder die meer dan 2mm uitsteekt, zonder een veiligheidsrozet of veiligheidsbeslag is kinderspel met behulp van een tang, een hamer of daarvoor speciaal geconstrueerd gereedschap en gebeurt redelijk geruisloos. (zie veiligheidsbeslag)
Het systeem DOM diamant overtuigt met zijn extreme prestatiewaarden.

Hier ervaart u de hoogwaardigheid van een nieuwe generatie – een heel ander soort technologie, made by DOM.

Het systeem diamant beantwoordt aan de hoogste eisen met betrekking tot bescherming en sluitcomfort. Dit wordt mogelijk gemaakt door een innovatief stalen sluitwerk met 21 roterende stalen schijven.

Tot in het kleinste detail staat elke afzonderlijke component – van het materiaal tot en met het sluitmechanisme – hier voor een compromisloze kwaliteit.

Veiligheidscilinders DOM TWINSTAR

Met de ix TwinStar toont DOM wederom haar expertise op het gebied van mechanische sluittechniek.

Het nieuwe keersleutelsysteem is, dankzij twee bewegende discs in de sleutelpunt, bijzonder goed beschermd tegen ongeoorloofd kopiëren. Het complexe systeem – negen vergrendelstiften en één blokkeerlijstvergrendeling – is ideaal voor situaties waarin een zeer hoog veiligheidsniveau is gewenst, van eengezinswoningen tot grote gebouwen.

Bovendien heeft de “2 in 1”-variant, voor bij een verloren sleutel een meegeleverde omcodeerset waarmee u in een handomdraai een nieuwe sluiting crëert. De verloren sleutel past niet meer op uw cilinder(s).

Veiligheidscilinders DOM ix TWIDO

Het nieuwe keersleutelsysteem DOMix Twido is door de dubbele disc in de sleutel bijzonder goed beveiligd tegen kopiëren door onbevoegden. 

De DOM ix Twido voldoet daarnaast aan vrijwel alle veiligheidseisen. 

De mechanische cilinders zijn toepasbaar op bv uw voordeur, kelderdeur, garagedeur of tuindeur en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals bv. een europrofielcilinder.

Ook hoofdsleutelsystemen behoren tot de mogelijkheden.  

Veiligheidscilinders DOM ix TECO

De sleutel van het keersleutelsysteem ix TECO is bijzonder goed beveiligd tegen kopiëren.

Dit komt allereerst door een nieuwe, voor patent aangemelde opligggende rib in het sleutelprofiel. Daarnaast zorgt de speciale uitfrezing in deze rib voor een extra veiligheid bij de profielcontrole en maakt het de sleutel bovendien sterker. 

De mechanische cilinders zijn toepasbaar op bv uw voordeur, kelderdeur, garagedeur of tuindeur en zijn verkrijgbaar in diverse varianten, zoals bijvoorbeeld een europrofielcilinder. 

Ook hoofdsleutelsystemen behoren tot de mogelijkheden.

Veiligheidscilinders DOM Sigma Plus

Het systeem Sigma Plus is het merk-sluitsysteem voor mensen die waarde hechten aan grote veiligheid en gelijktijdig op de prijs letten.

Of het om nieuwbouw of renovatie gaat, uw object moet optimaal worden beschermd. Met uitstekende waarden bij de boor- en kerntrekbeveiliging krijgt u met de Sigma Plus een systeem, dat in dit prijssegment nagenoeg uniek is. 

Ongeacht of het om de voordeur, appartementsdeur, kelderdeur, raamkruk, brievenbus of garageslot gaat – bij het sluitsysteem Sigma Plus heeft met slechts één sleutel alles onder controle. 

Ontdek een nieuwe kwaliteitsdimensie op het gebied van mechanische sluitsystemen!

DOM ix Saturn bereikt een veiligheidsstandaard die de maatstaven op een hoger niveau brengen. In het bijzonder biedt het systeem ook de mogelijkheid zeer grote sluitsystemen uit te voeren.

Natuurlijk kan het mechanische basissysteem met elektronische componenten worden uitgebreid teneinde mechanische en elektronische voordelen te verenigen: geheel volgens de individuele eisen van de klanten.

Er zijn veel krachtige argumenten om DOM ix Saturn een echte veiligheidsster te noemen
Het uitgangspunt bij het ontwerp van ix 6 SR was een hoge mate van comfort en veiligheid voor de gebruiker te bieden.

De uitstekende kwaliteitskenmerken van het professionele keersleutel systeem zorgen voor een comfortabel systeem, en de zwevend gelagerde roterende disk in de sleutelpunt zorgt voor de hoogst mogelijke kopieerbeveiliging.

Optioneel ook verkrijgbaar in een extra veilige, modulaire constructie. Dit product is ook leverbaar in het DOM partnerprofiel.
Ook een veelvoudig beproefde sluittechnologie blijft voor ons een uitdaging, want we willen deze nóg beter maken. Resultaat: het systeem DOM RS 8.

De maximale weerstandswaarden zorgen voor het geruststellende gevoel dat deuren en toegangen perfect zijn beveiligd. In de juiste zin van het woord, want een nieuwe techniek, met zijdelings opgezette stuur- en stabilisatierib, zorgt ervoor dat de sleutel haast onmogelijk kan worden gekopieerd.

Zo biedt het systeem DOM RS 8 maximale veiligheid op het gebied van inbraakbeveiliging. Ter beveiliging van uw eigendom thuis of in uw bedrijf. En om u persoonlijk een “goed gevoel” te geven. Daar kunt u zeker van zijn!
DOM RS Sigma is hét merk-sluitsysteem voor instellingen, die waarde hechten aan een hoog veiligheidsniveau en daarbij ook op de kosten letten. Of het nu gaat over nieuwbouw renovatie, eigendommen of bedrijfsgeheimen de klant vraagt om optimale bescherming.

Ontworpen om te worden ingezet binnen verschillende soorten sluitsystemen biedt RS Sigma het comfort, dat u van een modern sluitsysteem mag verwachten. U heeft behoefte aan veiligheid, wij bieden de passende oplossing. Veilig, snel en betrouwbaar.

De eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden en de compatibiliteit met de elektronische sluitsystemen van DOM maken RS Sigma toekomstbestendig en zorgen ervoor dat uw investering op lange termijn zijn geld opbrengt!

SECURITY TOOLS BV

Bezoek ook onze ANDERE websites:

www.veiligheidscilinders.be

We beschouwen de veiligheidscilinder als de basiscomponent bij de start van de beveiliging van een appartement, Je woning of ter Berscherming van je bedrijfspand

www.st-raambeveiliging.be

Meer dan een kwart van alle inbraken gebeurt via een raam. Vaak via een raam op het gelijkvloers, maar ook door inklimming via een raam op een verdieping.

www.st-loketintercom.be

Security Tools is leverancier van intercomsystemen en intercoms voor balies voor beveiligde ruimtes zoals banken, wisselkantoren, nachtloketten, benzinestations, enz