SECURITY TOOLS BV

Raambeslag

Raambeslag of inbraakbeveiliging voor ramen, schuiframen en dakvensters

Meer dan een kwart van alle inbraken gebeurt via een raam. Vaak via een raam op het gelijkvloers, maar ook door inklimming via een raam op een verdieping. Inbraken door glasbreuk komt het minst voor. Dat is vrij logisch, want glas breken maakt lawaai en de inbreker kan zich gemakkelijk kwetsen aan de glasscherven.

Raambeveiliging is een noodzakelijke stap als u uw algemene bouwkundige beveiliging wil verbeteren. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor klassieke ramen, maar ook voor kleine valramen (WC-raampjes), schuifdeuren en lichtkoepels.

U kan op deze website dan ook alle materialen en producten vinden om de ramen van uw woning, huis, appartement, handelspand of bedrijfsgebouw alvast inbraakveilig te maken.

De meest gebruikte inbraakmethodes bij inbraken via een raam of valraam zijn:

Het opendraaien van de raamkruk door de zogenoemde “gaatjesboorders-techniek. Het plaatsen van en raamkruk met slotje maakt deze inbraaktechniek onmogelijk. U vindt ons gamma afsluitbare raamgrepen van HOPPE.

Het openen van het raam met bruut geweld, met een zware schroevendraaier of koevoet. Als Uw bestaand hang- en sluitwerk niet bestand is tegen dit geweld , dan kan U raambijzetsloten plaatsen.

Kiepramen die geopend staan op “kiepstand” maken het een inbreker wel heel gemakkelijk. Het van buiten openen is kinderspel.

Een inbreker forceert liever een klein raampje dan een groot raam, dat spreekt voor zich. Daarom moet U ook de nodige aandacht besteden aan WC-raampjes en bovenlichten (raam boven een deur). Deze ramen dienen om te ventileren, maar bieden in de praktijk weinig weerstand tegen inbraak of staan gewoon open. Men gaat er van uit dat een opening met een hoogte van 15cm voldoende is voor een inbreker om al door te kruipen. U kan aan de binnenzijde van dergelijke kleine ramen en bovenlichten een barrièrestang plaatsen. Dergelijke barrièrestangen beperken de opening van het raam met voordeel dat U kan blijven ventileren.

Wenst u graag meer informatie en inlichtingen over wat wij voor u kunnen doen? Spring dan gerust binnen in onze showroom, of mail naar [email protected] of bel naar het nummer +32 (0)9 366 66 03

ABUS Afsluitbare raamkrukken met slot

Raambeslag | Security Tools BV
Raambeslag | Security Tools BV
ABUS FG300 Wit raamkruk
fg300_raamkruk_met slot_abus_bruin-175
ABUS FG300 Bruin raamkruk
fg300_raamkruk_met slot_abus_grijs-175
ABUS FG300 Grijs raamkruk
Raambeslag | Security Tools BV
ABUS FG300A W Kleur WIT
abus_fg300a_s-zilver_175
ABUS FG300A G Kleur GRIJS