SECURITY TOOLS BV

Afstortkluizen – Afroomkluizen – Winkelkluizen

Homepagina > Kluizen > De Raat > Afstortkluizen – afroomkluizen – kassakluizen

Afstortkluizen - Afroomkluizen - Kassakluizen

voor zelfstandigen, KMO's, hotels, bankinstellingen, etc.

Afstortkluizen zijn uitgerust met schuifladen of inwerpgleuven, welke d.m.v. anti-vis systemen beveiligd zijn tegen het wegnemen van de gedropte zaken.

Deze kluizen worden gebruikt wanneer er meerdere mensen tijdens of buiten de normale werkuren te maken hebben met de veilige afhandeling van cash of waardevolle zaken, zoals bv in horecazaken, solaria, supermarkten, tankstations, filiaalbedrijven, enz…

Geldbeugels, briefomslagen of kelnerportefeuilles kan men deponeren via de schuiflade of de inwerpgleuf, zonder dat de kluis daarvoor geopend moet worden.

ONTDEK ONZE KLUIZEN WEBSHOP

U kan voor een kluis, brandkast, wapenkluis, gepantserde dossierkast, etc., ook terecht op onze speciale en vernieuwde webshop

Afstortkluizen DE RAAT MP en MPE met sleutel of elektronisch codeslot

Afstortkluizen - Afroomkluizen - Winkelkluizen | Security Tools BV

Afstortkluizen zijn uitgerust met schuifladen of inwerpgleuven, welke d.m.v. anti-vis systemen beveiligd zijn tegen het wegnemen van de gedropte zaken.

Deze kluizen worden gebruikt wanneer er meerdere mensen tijdens of buiten de normale werkuren te maken hebben met de veilige afhandeling van cash of waardevolle zaken, zoals bv in horecazaken, solaria, supermarkten, tankstations, filiaalbedrijven, enz…

Geldbeugels, briefomslagen of kelnerportefeuilles kan men deponeren via de schuiflade of de inwerpgleuf, zonder dat de kluis daarvoor geopend moet worden. Door een beveiligde schacht vallen deze zaken in de binnenruimte van de kluis, waar ze dan kunnen weggenomen worden door een bevoegd persoon.

 

Meer informatie over de DE RAAT afstortkluizen MP en MPE

Afstortkluizen DE RAAT MP en MPE met sleutel of elektronisch codeslot

Kenmerken :

 

  • Afstortsysteem voor sleutels en sleutelbossen
  • Geschikt voor autoverhuurbedrijven, garages, etc.
  • Voorzien van dubbelbaard sleutelslot (2 sleutels meegeleverd)
  • Model KSB 001 V2.0 vanaf 1 januari 2020 (Bestelnummer De RAAT KSB 101) t.b.v. muurverankering, trommel links
  • Model KSB 002 V2.0 vanaf 1 januari 2020 (Bestelnummer De RAAT KSB 201) t.b.v. muurverankering, trommel rechts

 

Vroeger zaten de kluisdeuren aan de zijkant, maar door veelvuldig vraag van de klanten zitten ze nu aan de achterkant, meer uit het zicht.

 

  • Model KSB 003 V2.0 (Bestelnummer De RAAT KSB 103) t.b.v. verankering op draagpaal.
  • Model KSB 007 inbouw muur uitvoering
  • Kleur: zilvergrijs (RAL9006)
werking-key-security-box

Meer informatie over de KEY SECURITY BOX sleutelafstortkluis.

Vraag een vrijblijvende offerte aan via
[email protected]

Bent U op zoek naar een kluis, brandkast, wapenkluis, afstortkluis of een andere product voor waardeberging?

Bezoek dan zeker onze showroom te Wetteren. U kan ook als particulier bij ons terecht. Koop niet zo maar een kluis in een webshop. Ontdek de verschillende kwaliteiten en normeringen betreffende inbraakweerstand en brandweerstand.

Onze gekwalificeerde kluizenadviseurs kunnen U vrijblijvend bijstaan om de juiste kluis of brandkast te bepalen voor uw toepassing.

Afstortkluizen - Afroomkluizen - Winkelkluizen | Security Tools BV

Brandwerende normeringen voor kluizen en kasten

Bron: BELGOSAFE, de Belgische vakvereniging voor kluizenexperten en fabrikanten en DE RAAT Safety Products.

 

Brandwerende kluizen en kasten

 

Belangrijke papieren, data media en kostbare spullen met een emotionele en onvervangbare of een hoge fianciële waarde wilt u veilig opbergen en beschermen tegen brand.

 

Normeringen

 

Kluizen en kasten getest volgens brandwerende normeringen zoals EN 1047-1 en UL 72 bieden u de beste bescherming en de

maximale zekerheid. Daarnaast zijn er ook nog andere normeringen die u tegen kunt komen bij de aanschaf van een kluis of kast (fiuur 1 en 3). Er wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen papier en data media vanwege hun schadegevoeligheid. Zo raakt data op digitale datadragers al beschadigd bij een temperatuur vanaf 52°C (figuur 2).

Afstortkluizen - Afroomkluizen - Winkelkluizen | Security Tools BV
dekkingsadvies-2

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals:

1) De tijdsduur van de brand

2) Verschillende materialen

3) Is het een lopend of een stilstaand vuur

 

Feit is dat de gemiddelde temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000 °C. Bescherming tegen brand van papier of datadragers.

 

Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175°C.

 

De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op circa 50 °C. Boven deze temperatuur is de kans groot dat de gegevens op de media verloren gaan. In een kluis die bijvoorbeeld 1 uur is getest tegen brand voor papier zijn uw back-up tapes dus niet beschermd tegen brand. Om uw media te beschermen, heeft u een datasafe nodig. Behalve tegen brand, beschermen datasafes namelijk ook tegen vocht, stof en roetdeeltjes.

 

Wel zijn er voor sommige brandkasten databoxen leverbaar die gebruikt kan worden in een brandwerende kluis. Hierdoor heeft u de perfecte bescherming tegen zowel brand als diefstal voor uw papieren en data.

 

Brandwerende testen

Wilt u uw documenten tegen brand beschermen, kies dan voor één van de geteste brandwerende kluizen.

 

brandproef_brandkasten

Brandwerende testen vinden plaats bij onafhankelijke testinstituten in diverse landen. Er zijn diverse brandwerende standaarden volgens welke een kluis getest kan worden. De kluizen worden getest bij hoge temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt.

 

Sommige standaarden hebben zelfs een valproef waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt.

 

 

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de P van papier of DIS voor data. Deze teststandaarden geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een grote brand.